Nieuws

De langste straatnaam van Nederland staat sinds vandaag in... Duiven

Vijftig letters, vier spaties en een koppelteken. Laan van de landinrichtingscommissie Duiven-Westervoort. Het is een hele mond vol en het bord waarop de naam prijkt is liefst 2,6 meter lang. Maar dan heb je ook wat: de langste straatnaam van Nederland, om precies te zijn. © Gemeente Duiven
DUIVEN - Vijftig letters, vier spaties en een koppelteken. Laan van de landinrichtingscommissie Duiven-Westervoort. Het is een hele mond vol en het bord waarop de naam prijkt is liefst 2,6 meter lang. Maar dan heb je ook wat: de langste straatnaam van Nederland, om precies te zijn.
Het gaat om de verbinding tussen de Engelstraat en de Horsterparklaan in Duiven. De naam werd al in 2010 vastgesteld, maar tot vrijdag werd er nimmer een straatnaambord neergezet. Nu is daar verandering in gekomen. 

Blijvende herinnering

Wethouder Gemma Tiedink van Duiven en de burgemeester van het Horsterpark onthulden de nieuwe straatnaam vrijdag. Met de bijzonder lange naam die de straat gekregen heeft wilde men negen jaar geleden al graag op een symbolische wijze een blijvende herinnering scheppen aan het belang van de landinrichtingscommissie voor de herinrichting van Duiven en Westervoort.
Tot het bord er officieel stond, kon Duiven niet pronken met de langste straatnaam van Nederland. Die eer was geruime tijd voorbehouden aan de Ir. Mr. Dr. van Waterschoot van der Grachtstraat in Heerlen. De Limburgers zijn hun eretitel nu echter kwijt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!