Nieuws

Harderwijk zet in op multifunctioneel en duurzaam nieuw zwembad

Foto ter illustratie. Max Pixel.
Plannen voor het nieuwe zwembad in De Sypel in Harderwijk worden steeds concreter. Er komt een groot zwembad van 22 bij 10 meter, een wedstrijdbad, een recreatief deel en dat alles binnen een sportcomplex dat straks verduurzaamd moet zijn. Het bad zelf moet energieneutraal worden.
HARDERWIJK - Plannen voor het nieuwe zwembad in De Sypel in Harderwijk worden steeds concreter. Er komt een groot zwembad van 22 bij 10 meter, een wedstrijdbad, een recreatief deel en dat alles binnen een sportcomplex dat straks verduurzaamd moet zijn. Het bad zelf moet energieneutraal worden.
Sinds de Harderwijkse raad groen licht gaf, ging het college van burgemeester en wethouders aan de slag met de ontwikkeling. Wethouder Marcel Companjen: 'Met het ontwerp wordt echt een mooi binnenzwembad gerealiseerd met een moderne, professionele en gastvrije uitstraling.' 
Er wordt gekeken naar mogelijkheden om energie op te wekken, zodat het zwembad energieneutraal kan draaien. In de afgelopen maanden is met een klankbordgroep gekeken naar de voorwaarden waar het bad aan moet voldoen, zegt de gemeente. Daarbij is ook verduurzaming van de rest van het sportcomplex De Sypel aan bod gekomen.
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!