Nieuws

Varkenshouder begint camping: 'Het is heel anders dan varkens die toeristen'

Sinds de groei van het toerisme op de Veluwe spellen ook de boeren in op de stroom aan toeristen. Sommige doen dat gedwongen, sommige doen het omdat ze het heel leuk vinden. © Omroep Gelderland
UDDEL - Sinds de groei van het toerisme op de Veluwe spellen ook de boeren in op de stroom aan toeristen. Sommige doen dat gedwongen, sommige doen het omdat ze het heel leuk vinden.
De familie Van Hierden runt al tien jaar een camping op de Veluwe. 'Dit had ik 15 jaar geleden niet gedacht. Ik vind het gezellig en heb er absoluut geen spijt van. Het is wel even anders dan varkens, die toeristen', legt eigenaar Marjan van Hierden uit in het Omroep Gelderland-programma Onze Veluwe.
Tekst gaat verder onder de video.
Steeds meer boerencampings te vinden op de Veluwe - Onze Veluwe
De familie is de camping gestart nadat ze geen nieuwe varkensschuur mochten bouwen. De schuur die er stond was op, dus zewilde een grotere bouwen. Ze hadden de rechten, maar de provincie en de gemeente wisten het tegen te houden. 'Na vier jaar was ons geduld op. Dus besloot mijn man op een zaterdagavond om een camping te beginnen.' Zes weken later kregen ze ook daadwerkelijk de vergunning.

Vetpot

Vetpot is het niet. 'Van een agrarisch bedrijf zoals die van ons kun je niet bestaan. Mijn man doet hiernaast nog loonwerk en de camping, dus dat zegt genoeg.' Ze weten niet hoe lang ze het nog gaan volhouden. 'De lol raakt er steeds af. Door de regelgeving wordt het allemaal onzeker.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!