Nieuws

Keuken stopt als wethouder in Neder-Betuwe

Wethouder Keuken van Neder-Betuwe heeft vrijdag per brief aan de  gemeenteraad van de gemeente laten weten dat hij per 12 januari stopt  met zijn functie. Hij kiest voor een baan in het bedrijfsleven. Daarmee komt een einde aan een periode van ruim 13 jaar dat Keuken zich heeft ingezet voor de lokale overheid, waarvan 11 jaar als wethouder.
OPHEUSDEN - Wethouder Keuken van Neder-Betuwe heeft vrijdag per brief aan de  gemeenteraad van de gemeente laten weten dat hij per 12 januari stopt  met zijn functie. Hij kiest voor een baan in het bedrijfsleven. Daarmee komt een einde aan een periode van ruim 13 jaar dat Keuken zich heeft ingezet voor de lokale overheid, waarvan 11 jaar als wethouder.
Keuken schrijft in zijn brief dat er een nieuwe kans op zijn pad is gekomen dat hij niet kon laten liggen. Het bedrijf waar hij voor gaat werken is een grote onderneming uit Kesteren waar hij zijn opgedane ervaring prima tot uiting kan brengen, zo meldt hij.
De SGP in Neder-Betuwe moet nu op zoek naar een nieuwe wethouderskandidaat. Fractievoorzitter Waasdorp is niet beschikbaar voor de functie "Ik heb een goedlopend bedrijf en ga binnenkort ook aan de slag als ouderling, bovendien zit ik als fractievoorzitter nu op de juiste plaats". Waasdorp laat verder weten dat men eerst intern gaat kijken wie beschikbaar is voor de functie van wethouder en dat men eventueel ook geschikte externe kandidaten wil zoeken voor de functie.