Nieuws

Auto in sloot langs A50, tientallen bestuurders negeren rode kruizen

Een auto is donderdagavond in de sloot beland bij een eenzijdig ongeval op de A50 bij knooppunt Valburg. Daardoor zat de verbindingsweg naar de A15 richt Arnhem en Nijmegen een tijd lang dicht. © Dylan Jünemann/Persbureau Heitink
HERVELD - Een auto is donderdagavond in de sloot beland bij een eenzijdig ongeval op de A50 bij knooppunt Valburg. Daardoor zat de verbindingsweg naar de A15 richt Arnhem en Nijmegen een tijd lang dicht.
Het ongeval gebeurde rond 20.00 uur, op de A50 in de richting van Arnhem. De twee inzittenden, waarvan één kind, konden zelf uit de auto klimmen. Ze zijn gecontroleerd door ambulancepersoneel en hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

Rode kruizen genegeerd

Vanwege het ongeval was de verbindingsweg naar de A15 richting Arnhem en Nijmegen tot ongeveer 22.00 uur afgesloten. Tientallen automobilisten negeerden de rode kruizen en zijn op de bon geslingerd. Er was extra politie aanwezig om deze bestuurders aan te spreken, meldt een correspondent.
Rijkswaterstaat meldt tevens dat automobilisten die bij de afrit in de file stonden, door het gras reden om hun weg op de snelweg weer te vervolgen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!