Nieuws

Ongelukken veroorzaken lange files op pakjesavond

Het ongeval op de A1 bij Wilp.
Het was donderdag in de avondspits flink druk op de Gelderse wegen. Mede door ongelukken op de A1 en A12 en vanwege pakjesavond moesten weggebruikers rekening houden met veel vertraging. © Rens Hulman/News United
ARNHEM - Het was donderdag in de avondspits flink druk op de Gelderse wegen. Mede door ongelukken op de A1 en A12 en vanwege pakjesavond moesten weggebruikers rekening houden met veel vertraging.
Het was onder meer raak op de A12, waar in de richting van Utrecht een groot ongeval plaatsvond. Het ongeluk gebeurde ter hoogte van het knooppunt Waterberg bij Arnhem.
Het verkeer moest over de vluchtstrook, maar inmiddels is de weg weer vrij.
Ook op de A1 was het al vroeg druk op de weg, mede door ongelukken. Zo stond het verkeer stil tussen Stroe en Hoevelaken door een ongeval. Net voorbij Apeldoorn, in de richting van Hengelo, vond een kop-staartbotsing plaats. Ook daar is de weg weer vrij.
De ANWB waarschuwde eerder op de dag al voor een extra vroege en drukke avondspits vanwege pakjesavond. 'Veel mensen gaan op 5 december wat eerder naar huis. Winkeliers sluiten vroeger hun deuren en zakelijke afspraken worden opgeschort om voor het 'heerlijk avondje' op tijd thuis te zijn.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!