Nieuws

Boeren willen de kerstdagen platleggen

Boeren broeden op nieuwe acties en nu rond de kerstdagen. Daarmee wil de actiegroep Farmers Defence Force (FDF) de voedselvoorziening platleggen in de week voor Kerstmis. Eerder voerde FDF onder meer acties langs snelwegen in Gelderland. © Archief Omroep Gelderland
KOOTWIJK - Boeren broeden op nieuwe acties en nu rond de kerstdagen. Daarmee wil de actiegroep Farmers Defence Force (FDF) de voedselvoorziening platleggen in de week voor Kerstmis. Eerder voerde FDF onder meer acties langs snelwegen in Gelderland.
Komende maandag steken de 'regiobeheerders' van de actiegroep de koppen bij elkaar, zegt voorzitter Mark van den Oever van FDF.
Wegens de stikstofcrisis en PFAS-normen trokken de boeren eerder massaal naar Den Haag, blokkeerden ze diverse op- en afritten op snelwegen en protesteerden ze bij provinciehuizen en het RIVM.
De boeren zijn nog steeds niet blij met het kabinetsbeleid als het gaat om stikstofuitstoot en PFAS-normen. Vorige maand presenteerden ze eigen plannen om de uitstoot te verminderen, maar die zijn niet overgenomen, zegt Van den Oever.
Andere acties rondom de feestdagen zijn ook niet uitgesloten, zoals het platleggen van Schiphol of het verkeer in heel het land. 'Of alles tegelijk', aldus de voorzitter.
Zie ook: 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!