Nieuws

Vier de feestdagen samen met Omroep Gelderland

Vier de feestdagen samen met Omroep Gelderland
Vier de feestdagen samen met Omroep Gelderland © Omroep Gelderland
ARNHEM - Bekijk hieronder onze feestdagenprogrammering en geniet samen met Omroep Gelderland van een sfeervolle periode.

Het enige echte Omroep Gelderland Kerstconcert

Op eerste kerstdag wordt het enige echte Omroep Gelderland Kerstconcert uitgezonden, dat plaatsvindt in de H. Barbara kerk in Dreumel. Geniet mee van de muziek van Gelderse bodem zoals Navarone, Loren Nine, Gospelkoor Spring onder leiding van Remco Hakkert, Amira Willighagen, Politiekapel Noord- en Oost-Gelderland onder leiding van Jan Schoonhoven en een Strijkersensemble o.l.v. Peter van Essen en pianist Eric Lagerström.
Dit concert wordt uitgezonden van 14.00 tot 15.30 uur en van 15.30 tot 17.00 uur. 's Avonds wordt het kerstconcert om en om in twee delen uitgezonden (ieder uur herhaald)

De Volkskerstzang in het Dolfinarium

Op Tweede Kerstdag laten we een registratie zien van De Volkskerstzang in het Dolfinarium in Harderwijk. Al 25 jaar lang is deze locatie de plek waar koren en solisten zich kunnen laten horen begeleid door het concertorkest van de Stedelijke Harmonie Harderwijk o.l.v. dirigent Ronald Slager en pianist Harrie Stijf.
Uitgangspunt bij dit concert is de vertelling van het kerstverhaal en de mogelijkheid van het publiek om maximaal mee te kunnen zingen. Deelnemende solisten dit jaar zijn: Marjolijn Bos Schipper, Gabriële Noordmans, Erik Gerth, Bart Jansen. Verder zijn te horen het kinderkoor Immanuel uit Lunteren, de Fonteintjes uit Putten en het Mannenkoor Laudate uit Barneveld.
Dit concert wordt uitgezonden van 14.00 tot 15.30 uur. De hoogtepunten zijn 's avonds na het nieuws te zien in een half uur durende compilatie.

Familiespektakel 'Kerst met de Zandtovenaar'

Daarnaast brengt Nederlands beroemdste zandtovenaar Gert van der Vijver Harderwijk in kerstsferen tijdens het muzikale familiespektakel 'Kerst met de Zandtovenaar'. Op de Vischmarkt ‘vertelt’ hij samen met diverse Nederlandse artiesten het kerstverhaal met zijn indrukwekkende zandtekeningen. Kerst met de Zandtovenaar beleeft de zevende editie.
Dit muziekspektakel is eenmalig te zien bij Omroep Gelderland op Tweede Kerstdag van 15.30 tot 16.30 uur.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!