Nieuws

Kerstpakketenactie van Voedselhulp Nunspeet

Het is inmiddels een mooie Nunspeetse traditie aan het einde van het jaar: de kerstpakketenactie van Voedselhulp Nunspeet. Inwoners van Nunspeet en Nunspeetse bedrijven kunnen houdbare producten uit hun kerstpakket doneren aan de Voedselhulp en zo dorpsgenoten in financiële nood ondersteunen. © RTV Nunspeet
NUNSPEET - Het is inmiddels een mooie Nunspeetse traditie aan het einde van het jaar: de kerstpakketenactie van Voedselhulp Nunspeet. Inwoners van Nunspeet en Nunspeetse bedrijven kunnen houdbare producten uit hun kerstpakket doneren aan de Voedselhulp en zo dorpsgenoten in financiële nood ondersteunen.
De kerstpakketten of artikelen daaruit kunnen aan het einde van dit jaar en het begin van 2020 ingeleverd worden bij De Wheme aan de Ds. de Bouterlaan in Nunspeet:
  • woensdag 18 en donderdag 19 december
  • maandag 23 en dinsdag 24 december
  • donderdag 2 en vrijdag 3 januari
Voor alle dagen geldt: tussen 9:00 en 12:00 uur. Let op: alcoholische dranken worden niet aangenomen.
Alle ingeleverde producten worden door Voedselhulp Nunspeet gesorteerd. Het is dus niet zo dat iemand een compleet kerstpakket krijgt. Voedselhulp Nunspeet kent namelijk een iets andere werkwijze dan de landelijke voedselbank. Mensen ontvangen geen kant-en-klaar voedselpakket, maar doen onder begeleiding van een vrijwilliger zelf boodschappen. Uiteraard wordt er hierbij rekening gehouden met de gezinssamenstelling. Mensen maken dus zélf keuzes en moeten zélf bedenken wat ze nodig hebben. Deze werkwijze benadrukt de eigen verantwoordelijkheid in plaats van afhankelijkheid, en laat mensen in hun waarde.
Tijdens de kerstpakkettenactie worden veel luxeartikelen ingezameld, zoals nootjes, luxe koeken en chocolade. Deze worden niet in een keer uitgegeven, maar in de loop van het nieuwe jaar. De levensmiddelen waaruit de mensen kunnen kiezen, worden dan aangevuld met deze extraatjes uit de kerstpakkettenactie.