Nieuws

Nieuw gezicht voor D66 in gemeenteraad Wageningen

Sara Panis wordt raadslid in Wageningen.
Sara Panis (30) wordt het nieuwe raadslid voor D66 in Wageningen. Dat maakt de partij bekend bij Omroep Gelderland. Eind januari begint ze officieel aan haar werk als raadslid. © D66 Gelderland
WAGENINGEN - Sara Panis (30) wordt het nieuwe raadslid voor D66 in Wageningen. Dat maakt de partij bekend bij Omroep Gelderland. Eind januari begint ze officieel aan haar werk als raadslid.
Panis is nu al fractievolger voor D66 in de Gelderse Provinciale Staten en werkt als onderwijsadviseur bij de Universiteit Wageningen.
Ze wil het raadswerk combineren met haar huidige werk voor de provinciale D66-fractie. 'Omdat het elkaar kan versterken', zegt ze. Of het qua tijd ook kan, gaat ze de komende maanden uitzoeken. 'Als het niet werkt, kies ik voor de gemeente', zegt ze.

'Positief spannend'

Panis was nog niet eerder volksvertegenwoordiger in een gemeenteraad. 'Ik vind het positief spannend', zegt ze tegen Omroep Gelderland.
Wat ze precies voor Wageningen gaat doen, weet ze nog niet. 'De portefeuilles moeten nog worden verdeeld', antwoordt ze. Wel heeft Panis een duidelijke drijfveer: 'Ik heb alle kansen gekregen om te doen wat ik wilde doen. Ik wil nu heel graag een bijdrage leveren voor mensen die niet al die kansen krijgen.' 
Panis woont nu zo'n elf jaar in Wageningen. Ze komt oorspronkelijk uit Bergen op Zoom, maar verhuisde hiernaartoe voor de studie Internationale Ontwikkelingsstudies.

Wethouder weg

Er waren bij D66 Wageningen nogal wat verschuivingen de laatste tijd. Daarom kwam er een plek vrij voor een nieuw gezicht in de gemeenteraad.  
Begin oktober werd bekend dat wethouder Dennis Gudden de politiek verlaat vanwege een werkreis van zijn vrouw. Hij wordt opgevolgd door de huidige D66-fractievoorzitter Maud Hulshof, die een stoel leeg laat in de raad.
Panis was nummer zeven op de D66-kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 en dus logischerwijs het nieuwe gemeenteraadslid. Laura Kaper vervangt Hulshof als nieuwe fractievoorzitter van D66 Wageningen. 

Zie ook: