Nieuws

De gemeente, de WUR en Alliantie Voeding gaan samenwerken

Lara de Brito, de WUR en Alliantie Voeding tekenen een samenwerkingsovereenkomst
De gemeente Wageningen, de WUR en Alliantie Voeding tekenden dinsdag een overeenkomst om samen te werken op het gebied van de voedingszorg in regio Foodvalley. De Alliantie Voeding is opgericht door Wageningen University & Research en Ziekenhuis Gelderse Vallei. Het eerste gezamenlijke project is ‘een gezonder eetpatroon met NutriProfiel’.
WAGENINGEN - De gemeente Wageningen, de WUR en Alliantie Voeding tekenden dinsdag een overeenkomst om samen te werken op het gebied van de voedingszorg in regio Foodvalley. De Alliantie Voeding is opgericht door Wageningen University & Research en Ziekenhuis Gelderse Vallei. Het eerste gezamenlijke project is ‘een gezonder eetpatroon met NutriProfiel’.
Het innovatieve NutriProfielsysteem geeft voedingsadvies op maat via bloeduitslagen én een digitale voedingsvragenlijst. In dit nieuwe project krijgen patiënten van Huisartsengroep De Poort uit Wageningen aanvullende begeleiding op maat op basis van hun NutriProfiel advies. Zo kunnen zij makkelijker aan de slag met het voedingsadvies voor een gezonder eetpatroon. NutriProfiel biedt huisartsen een handvat om voeding bespreekbaar te maken en door te verwijzen naar begeleiding in de wijk. Met dit project worden patiënten uit Wageningen beter geholpen om de leefstijl te verbeteren en dragen we bij aan preventie”. 
Wethouder Lara de Brito, wethouder Gezondheid, Onderwijs en Voedsel, en Ellen Kampman, hoogleraar Voeding en Ziekte aan Wageningen University & Research en vice-voorzitter Alliantie Voeding tekenden de samenwerking voor een periode van drie jaar.