Nieuws

Hogeschool aansprakelijk voor studievertraging

De Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) is aansprakelijk voor de studievertraging die studenten van de bacheloropleiding Medische Hulpverlening hebben opgelopen. Dat heeft de rechtbank Gelderland dinsdag bepaald.
ARNHEM - De Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) is aansprakelijk voor de studievertraging die studenten van de bacheloropleiding Medische Hulpverlening hebben opgelopen. Dat heeft de rechtbank Gelderland dinsdag bepaald.
De zaak was aangespannen door studenten omdat zij zich niet konden inschrijven in het zogeheten BIG-register. Dat was het gevolg van fouten die gemaakt zijn door de school. In het BIG-register zijn officieel erkende gezondheidswerkers opgenomen. Door het ontbreken van deze registratie konden ze geen stageplek vinden.
De bachelor Medische Hulpverlening leidt studenten op tot ambulancehulpverleners, spoedeisendehulpmedewerkers en anesthesiemedewerkers.

Zestig studenten

Bij de rechtszaak tegen de HAN zijn zestig studenten aangesloten. De exacte schade die zij hebben opgelopen moet nog worden vastgesteld. Volgens het Landelijk Studenten Rechtsbureau betekent ieder jaar vertraging in beginsel 20.000 euro schade.
Naast de rechtszaak tegen de HAN lopen er ook nog twee soortgelijke zaken tegen de Hogeschool Utrecht en de Hogeschool Rotterdam. In totaal gaat het om zo'n tweehonderd studenten en een claimbedrag van meer dan één miljoen euro.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!