Nieuws

Slachtoffer explosie Lochem was een 'goedlachse en positief ingestelde collega'

De medewerker die maandagochtend om het leven kwam bij een explosie op het terrein van de Twentsche Kabelfabriek (TKF) in Lochem, is een man van 33 die een vrouw en kinderen achterlaat. In een rouwadvertentie omschrijft het bedrijf hem als een 'zeer fijne man om mee samen te werken'. © Persbureau Heitink
LOCHEM - De medewerker die maandagochtend om het leven kwam bij een explosie op het terrein van de Twentsche Kabelfabriek (TKF) in Lochem, is een man van 33 die een vrouw en kinderen achterlaat. In een rouwadvertentie omschrijft het bedrijf hem als een 'zeer fijne man om mee samen te werken'.
De ontploffing was maandagochtend op het terrein van de fabriek aan de Kwinkweerd. Vermoedelijk ging er wat mis in een zeecontainer, want die stond naderhand helemaal bol.

Leergierig en accuraat

In de rouwadvertentie schrijft TKF dat de omgekomen medewerker zich 'onderscheidde door zijn leergierigheid en accuratesse'. De man was sinds 1 september 2017 in dienst en werkte als Senior Operator.
'Hij was een goedlachse en positief ingestelde collega, altijd bereidwillig een ander en TKF te helpen. Wij zullen de beste herinneringen aan hem bewaren', aldus het bedrijf dat elektriciteits- en glasvezelkabels produceert.

'Zoiets zie je niet aankomen'

De Inspectie SZW, de voormalige arbeidsinspectie, onderzoekt de toedracht van het bedrijfsongeval. Toine Zondag, director of operations van de fabriek, reageerde maandagmiddag verslagen op het noodlottige ongeval.
'We zijn altijd zeer gespitst op alle risico's. De explosie vond plaats in een servicecontainer die gebruikt wordt voor opslag. Daar gebeuren eigenlijk nooit gekke dingen mee. Zoiets zie je niet aankomen.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!