Nieuws

Studenten Nieuwe Kanaal ontvangen sleutels

Eerste studenten nemen hun intrek in de flats aan het Nieuwe Kanaal
Vandaag kregen de eerste nieuwe huurders van studentencomplex Nieuwe Kanaal de sleutel van hun kamer. De officiële openingshandeling, het doorknippen van een lint, werd verricht door Anne Janssen (wethouder gemeente Wageningen), Bart van As (directeur-bestuurder Idealis) en de eerste huurder. In totaal komen er 312 studenten te wonen op het Nieuwe Kanaal.
WAGENINGEN - Vandaag kregen de eerste nieuwe huurders van studentencomplex Nieuwe Kanaal de sleutel van hun kamer. De officiële openingshandeling, het doorknippen van een lint, werd verricht door Anne Janssen (wethouder gemeente Wageningen), Bart van As (directeur-bestuurder Idealis) en de eerste huurder. In totaal komen er 312 studenten te wonen op het Nieuwe Kanaal.
De tijdelijke nieuwbouw Nieuwe Kanaal bestaat uit 312 éénpersoonskamers met een eigen keuken en badkamer. Alle kamers zijn voorzien van meubilair (met bed, matras, bureau met stoel en een kledingkast). Het complex bestaat uit geprefabriceerde modulaire woonunits, voorzien van gevelbekleding waardoor het een mooie uitstraling heeft. Ondanks dat het een tijdelijk complex is, is er veel zorg besteed aan het ontwerp. Er is een ruime binnenplaats en er is voldoende parkeergelegenheid voor auto’s en fietsen. Het complex bestaat uit vier verdiepingen en heeft geen lift. Op de begane grond is een centrale wasmachineruimte en een compleet ingerichte ontmoetingsruimte. 
Het Nieuwe Kanaal is een gasloos complex. Op het dak van het gebouw liggen 568 zonnepanelen. Deze panelen leveren zo’n 160.000 watt aan elektriciteit. Tevens zijn de studentenkamers voorzien van een elektrische warmtepomp die zowel voor warmte als koeling zorgt.  Aan de kopse kanten van het gebouw, zijde Kortenoord allee, zijn grote gevelafbeeldingen in de gevel verwerkt. Op deze afbeeldingen staan populieren, als eerbetoon aan de gekapte populieren langs het kanaal.