Nieuws

Brand verwoest fabriekspand in Eerbeek, tot diep in de nacht geblust

EERBEEK - Het fabriekspand aan de Enkweg in Eerbeek kan als verloren worden beschouwd. Er woedde zondagavond een zeer grote brand in het gebouw van Smurfit Kappa, dat gedeeltelijk leeg staat.
Het vuur sloeg uit de bovenste verdieping en er was sprake van veel rookontwikkeling. Meerdere brandweervoertuigen en twee hoogwerkers waren ter plaatse om het vuur te bestrijden.
Bekijk de beelden van de brand. De tekst gaat daaronder verder.
Brand verwoest fabriekspand Eerbeek, brandweer nog uren bezig
De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar naastgelegen panden. 
Tekst gaat verder onder de foto.
Het fabriekspand aan de Enkweg in Eerbeek kan als verloren worden beschouwd. Er woedde zondagavond een zeer grote brand in het gebouw van Smurfit Kappa, dat gedeeltelijk leeg staat. © Omroep Gelderland
Volgens de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland is er tot diep in de nacht nageblust. De directie van Smurfit Kappa wil niet reageren op de brand: 'Er valt niets te melden.'
Verslaggever Jan Sommerdijk sprak met een oud-werknemer van het bedrijf die kwam kijken naar de schade:
De brand ontstond zondagavond rond 18.30 uur. Rond 00.45 uur kon het sein brand meester worden gegeven. De oorzaak van de brand is onduidelijk. De politie vraagt getuigen die meer hebben gezien of gehoord in de omgeving van het bedrijfspand zich te melden. Ook komt de politie graag in het bezit van camerabeelden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!