Nieuws

Sifan Hassan en Annemiek van Vleuten strijden om sporttitel

Atlete Sifan Hassan uit Arnhem en wielrenster Annemiek van Vleuten uit Wageningen maken dit jaar kans op de titel van Sportvrouw van het Jaar, zo werd zondagavond bekendgemaakt. © ANP
WAGENINGEN - Atlete Sifan Hassan uit Arnhem en wielrenster Annemiek van Vleuten uit Wageningen maken dit jaar kans op de titel van Sportvrouw van het Jaar, zo werd zondagavond bekendgemaakt.
Shorttrackster Suzanne Schulting is de derde en laatste genomineerde in deze categorie. Schulting pakte de prijs voor beste sportvrouw van het land eerder in 2018. 
Hassan was de grote ster op het WK atletiek, door de wereldtitel op de 1500 en de 10.000 meter te pakken. Een unieke prestatie. Wielrenster Van Vleuten werd wereldkampioen op de weg en won de Giro Rosa, Luik-Bastenaken-Luik en de Strade Bianchi.

Van de Beek en Huntelaar

In de categorie van Sportploeg van het Jaar is Ajax genomineerd. Donny van de Beek uit Nijkerkerveen en Achterhoeker Klaas-Jan Huntelaar dingen zodoende ook mee om de prijs.
Sportkoepel NOC*NSF en de NOS maakten zondag de zogeheten shortlists bekend. De drie kandidaten zijn bepaald door een vakjury onder voorzitterschap van oud-volleyballer Bas van de Goor. De winnaars worden op 18 december gekozen op het Sportgala. De juryleden brengen dan hun stem uit, evenals de aanwezige sporters.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!