Nieuws

Politie voorkomt voetbalrel in Doetinchem, vijf aanhoudingen

De politie heeft zaterdagavond een confrontatie tussen supporters van de Graafschap in Doetinchem en Go Ahead Eagles uit Deventer voorkomen. Door tips was de politie op de hoogte van plannen van hooligans om elkaar op minder vriendelijke wijze te treffen. © Omroep Gelderland
DOETINCHEM - De politie heeft zaterdagavond een confrontatie tussen supporters van de Graafschap in Doetinchem en Go Ahead Eagles uit Deventer voorkomen. Door tips was de politie op de hoogte van plannen van hooligans om elkaar op minder vriendelijke wijze te treffen.
Er circuleerden berichten dat de supporter elkaar wilden opzoeken in Doetinchem. Tussen Deventer en Doetinchem controleerde de politie daarom op verschillende plekken langs de weg. Dat leidde tot de aanhouding van vijf suppurters van Go Ahead Eagles. Zij zitten vast op het politiebureau.

Boksbeugel in beslag

De aangehouden personen worden verdacht van het voorbereiden van het plegen van openlijk geweld. Bij de controles is onder meer een boksbeugel in beslag genomen.
De politie sluit nog meer aanhoudingen niet uit. Zondagmiddag spelen de Graafschap en Go Ahead Eagles tegen elkaar in Doetinchem.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!