Nieuws

Nooit meer met dozen vol tijdschriften naar de supermarkt, Egbert stopt met glossy

OOSTERBEEK - Vijf jaar lang ging ieder nummer over Oosterbeek en haar inwoners. In de beste kwaliteit die er is. Zorgvuldig verzameld, uitgewerkt, geredigeerd en gedrukt. Maar na vijf jaar is het over. Vandaag gaat het laatste nummer in de verkoop.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Glossy over Oosterbeek stopt na vijf jaar
Een keurig opgeruimd bureau. Tegen het raam een grafisch uitgeruste computer. En een stoel waar je het lang in kan volhouden. Dit hoekje in de huiskamer was vijf jaar lang de plek waar de glossy 'Oosterbeek Beleeft' werd bedacht en gemaakt.
Twintig nummers zijn verschenen in een oplage van enkele honderden. Na zijn pensionering begon gewezen graficus Egbert Sloet van Oldruitenborgh het blad. In korte tijd wordt het een graag geziene gast bij veel inwoners. Maar na vijf jaar komt er een eind aan. Sloet (73) trekt het niet meer. De jaren gaan tellen en hij wil wat meer aandacht aan familie besteden.

Met een paar dozen naar de supermarkt

Zoals iedere drie maanden gaat Sloet met een paar dozen vol tijdschriften naar de supermarkt. Zeven euro vijftig kost deze laatste editie. Met een speciaal uitklapbare bijlage vol foto's van eerdere uitgaves. Een soort eregalarij, vindt Egbert Sloet. Treurig dat zijn tijdschrift stopt is hij niet. 'Er komt wel weer wat anders op mijn weg. Eerst maar even de maand december rust houden, dan zien we weer verder.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!