Nieuws

Donkere wolken pakken zich samen boven Vitesse na vijfde nederlaag op rij

Vitesse is vrijdag tegen de vijfde nederlaag op rij aangelopen in de Eredivisie, een evenaring van een negatief clubrecord. Op bezoek bij SC Heerenveen beleefde de ploeg een sterk eerste halfuur, waarin een 0-2 voorsprong werd opgebouwd. Na rust stortten de Arnhemmers echter compleet in (3-2) in een duel dat uiteindelijk het laatste bleek onder leiding van Leonid Slutskiy. © Omroep Gelderland
HEERENVEEN - Vitesse is vrijdag tegen de vijfde nederlaag op rij aangelopen in de Eredivisie, een evenaring van een negatief clubrecord. Op bezoek bij SC Heerenveen beleefde de ploeg een sterk eerste halfuur, waarin een 0-2 voorsprong werd opgebouwd. Na rust stortten de Arnhemmers echter compleet in (3-2) in een duel dat uiteindelijk het laatste bleek onder leiding van Leonid Slutskiy.
Na opeenvolgende nederlagen tegen ADO Den Haag (0-2), FC Emmen (2-1), FC Groningen (1-2) en Sparta Rotterdam (2-0) stond de druk er vol op bij Vitesse. De start was verrassend goed: na kansen voor Jens Odgaard, Mitchell van Bergen en Ibrahim Dresevic bij de tegenstander sloeg Tim Matavz toe bij de eerste serieuze mogelijkheid van zijn team. De Sloveen kreeg een uitstekend passje van Navarone Foor en verschalkte de uitgekomen doelman Warner Hahn.
Vitesse pakte door en breidde de voorsprong zelfs uit. Remko Pasveer trapte na ruim twintig minuten uit tot voorbij de laatste linie van de Friezen en bereikte Bryan Linssen, die de bal langs Hahn kreeg (0-2). Het was niet de eerste keer dit seizoen dat Pasveer direct bijdroeg aan een Vitesse-treffer: vorige maand had de doelman ook al een assist in huis op Nouha Dicko in de wedstrijd tegen VVV-Venlo. 
Zie ook: TERUGLEZEN | Drama compleet voor Vitesse, vijfde nederlaag op rij
Met de comfortabele voorsprong op zak leek er geen vuiltje aan de lucht, maar enkele minuten voor rust sneed Vitesse zich toch in de vingers. Danilho Doekhi bracht Jordy Bruijn ten val en moest dat bekopen met een strafschop. Hicham Faik zette zich achter de bal en schoot die onberispelijk binnen (1-2), waarmee hij zijn team met een prettig gevoel de kleedkamer instuurde. 
Na een wat rommelige eerste fase na rust kreeg Heerenveen langzaam maar zeker de overhand. Uitgerekend Van Bergen, die in het verleden drie seizoenen onder contract stond bij Vitesse, schreef de gelijkmaker op zijn naam. De snelle aanvaller schudde na een goede pass de wegglijdende Julian Lelieveld van zich af en sprintte Keisuke Honda er zonder moeite uit, waarna hij heel beheerst de 2-2 binnenschoof. 

Odgaard pijnigt Vitesse

Slechts een paar minuten later voltrok zich het donkerste scenario voor trainer Slutskiy en zijn spelers. Na een korte corner vanaf de rechterkant nam Odgaard met de rug naar het Vitesse-doel een pass aan, waarna hij zich snel omdraaide en de 3-2 langs Pasveer schoot. Het publiek in het Abe Lenstra Stadion barstte uit in gejuich, terwijl de bank van Vitesse vol ongeloof toekeek. 
Slutskiy bracht meteen Thomas Buitink en Nouha Dicko binnen de lijnen in een poging het tij nog te keren. Verder dan een goed schot van Buitink kwam Vitesse echter niet. De Arnhemmers kunnen zaterdag en zondag ingehaald worden door liefst vijf concurrenten en zomaar wegvallen uit het 'linkerrijtje' van de Eredivisie. De laatste weken voor de winterstop moeten worden aangewend om er weer bovenop te komen. Dat zal dan wel moeten gebeuren zonder Slutskiy, die direct na de wedstrijd kenbaar maakte te stoppen bij Vitesse.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!