Nieuws

Betsie en Cilia zijn al 56 jaar buren

RIETMOLEN - Beter een goede buur dan een verre vriend. Betsie te Lintelo en Cilia te Rietmole zijn het beiden. Ze zijn al 56 jaar buren en nog veel langer vriendinnen. Het huis waarin ze wonen, bouwden hun mannen zelf. Als echte Rietmolenaren weten ze precies wat er gebeurt in het dorp. Vroeger maakten ze daar samen een revue over, en traden eens per jaar op.
Helaas overleed de echtgenoot van Betsie, Gerard, een aantal jaar geleden. Hij was verantwoordelijk voor de teksten en de inhoud van de revue. Nu hij is weggevallen, komt het er eigenlijk niet meer van.
De tekst gaat verder onder de video.
Betsie en Cilia zijn al 56 jaar buren - Dorpshuis Van Het Jaar
Gerard was altijd een prominent dorpsfiguur. Hij was actief betrokken bij de bouw van de dorpsaccommodatie Rietmolen. Als tegelzetter heeft hij menig tegeltje geplaatst in het gebouw. De voormalige voetbalkantine werd in 2011 verbouwd tot gemeenschapsgebouw. Bij de bouw waren honderden vrijwilligers betrokken. 

Huiskamer van het dorp

Het dorpshuis is echt een huiskamer van het dorp; een plek waar Cilia en Betsie ook graag samen naartoe gaan. Sinds begin dit jaar is er eens per maand 'Samen eten'. Dat is vooral bedoeld voor oudere mensen die het leuk vinden om er uit te zijn.
Tekst gaat verder onder de foto.
Beter een goede buur dan een verre vriend. Betsie te Lintelo en Cilia te Rietmole zijn het beiden. Ze zijn al 56 jaar buren en nog veel langer vriendinnen. Het huis waarin ze wonen, bouwden hun mannen zelf. Als echte Rietmolenaren weten ze precies wat er gebeurt in het dorp. Vroeger maakten ze daar samen een revue over, en traden eens per jaar op. © Omroep Gelderland
Betsie beaamt dat ze zich soms best alleen voelt nu haar man er niet meer is. 'Samen eten' is een echt uitje voor de dames. Ze helpen met het snijden van de groenten, spelen een spelletje en na het eten wordt er vaak een borreltje gedronken.
Meer zien? Kijk dan vanavond bij TV Gelderland naar het programma Dorpshuis van het jaar. De uitzending begint om 17.20 uur en wordt daarna ieder uur herhaald. Nu al kijken? Klik dan hier. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!