Nieuws

Ziekenhuis Winterswijk raakt afdelingen kwijt: 'Vol aan de bak om dit onheil te keren'

Het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk verliest de afdeling verloskunde, intensive care en kinderafdeling, die naar het Slingeland Ziekenhuis In Doetinchem worden overgeheveld. Wethouder Elvira Schepers van Winterswijk heeft het voornemen van het bestuur van de overkoepelende organisatie Santiz donderdagavond meegedeeld aan de gemeenteraad. © Google Street View
WINTERSWIJK - Het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk verliest de afdeling verloskunde, intensive care en kinderafdeling, die naar het Slingeland Ziekenhuis In Doetinchem worden overgeheveld. Wethouder Elvira Schepers van Winterswijk heeft het voornemen van het bestuur van de overkoepelende organisatie Santiz donderdagavond meegedeeld aan de gemeenteraad.
De wethouder was woensdagavond door het bestuur van Santiz hierover geïnformeerd en ze adviseerde de raad de rol van 'volksvertegenwoordiger' op te pakken.
'Dat gaan we zeker doen', reageerde fractievoorzitter Henk Jan Tannemaat van Winterswijks Belang. 'De website Handen af van het SKB is al in de lucht. We moeten vol aan de bak om dit onheil te keren.'

Goed geïnformeerd

Tannemaat bood vervolgens fractievoorzitter Loes ten Dolle van D66 zijn excuses aan, die vorig jaar al gewag maakte van een dreigende ontmanteling van het SKB. Destijds werd ze weggehoond door toenmalig wethouder Ilse Saris. 'Mevrouw Saris had het over fabeltjes en noemde het bizar, maar u bleek behoorlijk goed geïnformeerd', aldus Tannemaat.  
De mededeling van wethouder Schepers kwam woensdagavond hard aan bij de gemeenteraad. Zo is het SKB de grootste werkgever van Winterswijk met ongeveer 1100 werknemers en het SKB zou een volwaardig ziekenhuis blijven. 

Brief

Het college praat maandag samen met de collega's van Oost Gelre, Aalten en Berkelland met het bestuur van Santiz, waaronder beide ziekenhuizen vallen.
'Dan horen we meer', aldus Schepers. Burgemeester Joris Bengevoord van Winterswijk stuurt namens de vier Achterhoekse gemeenten een brief naar het bestuur van Santiz.
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!