Nieuws

Ermelo moet van rechter handhaven bij omstreden eendenslachterij

Undercoverbeeld van misstanden bij eendenfokker.
De gemeente Ermelo moet van de rechtbank in Arnhem handhavend op gaan treden tegen de omstreden eendenslachterij Tomassen Duck-To. Daarmee vernietigt de rechter het besluit van het college van B&W om niet te handhaven bij de slachterij. © Animal Rights
ERMELO - De gemeente Ermelo moet van de rechtbank in Arnhem handhavend op gaan treden tegen de omstreden eendenslachterij Tomassen Duck-To. Daarmee vernietigt de rechter het besluit van het college van B&W om niet te handhaven bij de slachterij.
Omwonenden van het bedrijf klagen al jaren over stankoverlast en toegenomen vrachtwagenverkeer van en naar de eendenslachter. Ze dienden daarom een handhavingsverzoek in bij het college, omdat het bedrijf zich niet aan de milieuvergunning zou houden.
De gemeente wilde in eerste instantie gaan handhaven, maar Tomassen Duck-To beloofde beterschap, waardoor de gemeente niet per se hoefde in te grijpen. Duck-To had alleen nog een vergunning nodig voor het handelen in strijd met het bestemmingsplan, maar die was nog niet definitief goedgekeurd en daarom mocht de gemeente nooit instemmen met het bezwaar van de eendenslachterij, zo stelt de rechtbank.
Daarom moet de gemeente nu alsnog gaan handhaven.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!