Nieuws

15 maanden cel voor doodrijden vrouw op zebrapad

Een 26-jarige man uit Scherpenzeel heeft donderdag 15 maanden cel gekregen, waarvan tien voorwaardelijk. Hij reed een 76-jarige vrouw aan op een zebrapad in Renswoude. Zij overleed later aan haar verwondingen. De man is zijn rijbewijs vier jaar kwijt. © Pixabay
SCHERPENZEEL - Een 26-jarige man uit Scherpenzeel heeft donderdag 15 maanden cel gekregen, waarvan tien voorwaardelijk. Hij reed een 76-jarige vrouw aan op een zebrapad in Renswoude. Zij overleed later aan haar verwondingen. De man is zijn rijbewijs vier jaar kwijt.
De man reed in februari van Veenendaal naar zijn woonplaats. Hij had naar eigen zeggen drie tot vijf biertjes gedronken in een kroeg. Op de Dorpsstraat in Renswoude zag hij de overstekende vrouw niet. Na de aanrijding reed hij door. De man meldde zich pas 17 dagen later bij de politie.
De rechtbank in Utrecht oordeelt dat de man 'aanmerkelijk onvoorzichtig en onoplettend' reed. Hij hield zich wel aan de maximumsnelheid van 50 kilometer per uur, maar had zijn rijgedrag moeten aanpassen omdat het regende en de weg slecht was verlicht. Bovendien was het druk omdat er net mensen uit de kerk kwamen.
De Scherpenzeler bracht na het ongeval zijn auto naar de sloop, volgens de rechtbank om sporen te vernietigen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!