Nieuws

Vier jaar celstraf en ruim 18.000 euro geldboete voor steken taxichauffeur

Een 28-jarige man uit Westervoort is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar. De man krijgt deze straf voor een poging tot doodslag op een taxichauffeur. De opgelegde straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie. © Wikipedia
ZUTPHEN - Een 28-jarige man uit Westervoort is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar. De man krijgt deze straf voor een poging tot doodslag op een taxichauffeur. De opgelegde straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.
Op 9 juni 2019 wilde de man met een taxi vanaf het station in Apeldoorn richting Arnhem. De taxichauffeur gaf aan dat de man eerst moest betalen, voordat hij de stad uitreed.
Bij het betalen sloeg de sfeer om en ontstond een schermutseling, oordeelt de rechtbank in Zutphen. Daarbij sloeg de man de taxichauffeur stak hem meerdere keren met een mes.

Steekwonden in schouder en bovenarm

De taxichauffeur probeerde weg te komen, maar de Westervoorter hield hem tegen. Uiteindelijk lukte het de taxichauffeur om de auto te starten en weg te rijden.
Het slachtoffer liep vier steekwonden op in een schouder en bovenarm. 
Volgens de advocaat van de veroordeelde man handelde zijn cliënt uit noodweer. De taxichauffeur zou zelf een mes hebben getrokken en steekbewegingen hebben gemaakt. De rechtbank geloofde dit verhaal niet.
De Westervoorter moet de taxichauffeur ruim 18.000 euro schadevergoeding betalen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!