Nieuws

Openingstijden gemeentehuis Wageningen veranderen

Balie Publiekszaken Wageningen.
Wageningen past de openingstijden van het gemeentehuis aan. Vanaf 1 januari 2020 kunnen mensen ook tussen de middag bij Publiekszaken terecht. En op vrijdagavond is de balie een uurtje langer, tot 20.00 uur, geopend. Vooraf een afspraak maken wordt dan verplicht. © Omroep Gelderland
WAGENINGEN - Wageningen past de openingstijden van het gemeentehuis aan. Vanaf 1 januari 2020 kunnen mensen ook tussen de middag bij Publiekszaken terecht. En op vrijdagavond is de balie een uurtje langer, tot 20.00 uur, geopend. Vooraf een afspraak maken wordt dan verplicht.
Alleen op woensdagochtend, tussen half 9 en half 1, blijft de vrije inloop bestaan. Dat zal voor mensen wennen worden, want nu kunnen ze ook nog op vrijdagen vanaf half 2 's middags zonder afspraak bij de burgerzaken-balie terecht om een paspoort, rijbewijs of uittreksel te regelen. 

Lange wachttijden

Maar de gemeente denkt dat burgers sneller geholpen worden als ze op afspraak naar het gemeentehuis komen. De wachttijden op de vrijdagavond waren 'te lang'. 'En lang wachten na een nummertje trekken, daar wordt niemand gelukkig van', zegt burgemeester Geert van Rumund.
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!