Nieuws

Rellende studenten en bijtende honden, politie oefent in Harderwijk

De politie was woensdag massaal aanwezig in het centrum van Harderwijk. Dat had alles te maken met een grote oefening. © Omroep Gelderland
HARDERWIJK - De politie was woensdag massaal aanwezig in het centrum van Harderwijk. Dat had alles te maken met een grote oefening.
Met getrokken wapenstokken en honden werd er in de Vijhestraat een situatie met relschoppers nagespeeld. De zogenaamde relschoppers werden gespeeld door studenten van de opleiding Vrede en Veiligheid van Landstede MBO. Voor één dagje mochten ze de politie uitdagen. Agenten konden zo oefenen in het gebied waar ze in het echt ook ingezet worden: het uitgaanscentrum van Harderwijk. 
Bekijk hier de reportage:
Rellende studenten en bijtende honden, politie oefent in Harderwijk

Honden bijten echt

Er werd geoefend met politiehonden die ook echt beten. Maar de personen die gebeten werden, hadden wel een speciaal pak aan en het waren ook agenten. 
Ook werden er andere situaties geoefend bij het Dolfinarium en op een van de locaties van de onderwijsinstelling. Behalve agenten deden er ook BOA's van de gemeente Harderwijk mee aan de oefening. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!