Nieuws

OM eist nog eens jaren cel voor runnen 'uitzonderlijk groot' drugslab

Het Openbaar Ministerie eist nog eens jaren cel tegen drie mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij het runnen van een 'uitzonderlijk groot' drugslab in Terborg. De drie verdachten verdwijnen als het aan het OM ligt voor 4 jaar achter de tralies. © 112Achterhoek-nieuws / News United
TERBORG - Het Openbaar Ministerie eist nog eens jaren cel tegen drie mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij het runnen van een 'uitzonderlijk groot' drugslab in Terborg. De drie verdachten verdwijnen als het aan het OM ligt voor 4 jaar achter de tralies.
Het gaat om een 41-jarige man uit Gennep, een 56-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 31-jarige Arnhemmer. Zij worden verdacht van het runnen van het amfetaminelab.
In een loods aan de IJsselweg produceerden de mannen tussen oktober 2016 en april 2017 ruim 140 liter amfetamine-olie. Het Openbaar Ministerie noemt het lab 'uitzonderlijk groot'.

Jarenlange celstraffen

Tegen de mannen is vier jaar celstraf geëist. Dinsdag verschenen al twee anderen voor de rechter. Tegen de Doetinchemmers van 48 en 43 werd vijf en zes jaar cel geëist voor drugshandel en -productie. Van de zesde verdachte, die door justitie wordt gezien als de 'grote organisator', ontbreekt ieder spoor. Tegen deze man uit Aerdt is desondanks zes jaar cel geëist.
De Doetinchemmers ontkenden dinsdag enige betrokkenheid. Ze verklaarden dat ze aan het werk waren als bouwvakker en ijzersorteerder in de loods waar het laboratorium was gebouwd. Beiden geven aan dat ze niets van de illegale praktijken afwisten. De rol van het duo was volgens het OM veel groter dan zij zeggen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!