Nieuws

Winnaars fotowedstrijd gemeente Renkum bekend

Theo Zonsveld uit Oosterbeek is de winnaar van de fotowedstrijd voor de gemeentegids van Renkum 2020. Zijn foto van het bekende ‘azalealaantje’ bij Landgoed Duno in Heveadorp is een jaar lang te zien op de voorkant van de nieuwe gids. © RTV Arnhem
OOSTERBEEK - Theo Zonsveld uit Oosterbeek is de winnaar van de fotowedstrijd voor de gemeentegids van Renkum 2020. Zijn foto van het bekende ‘azalealaantje’ bij Landgoed Duno in Heveadorp is een jaar lang te zien op de voorkant van de nieuwe gids.
De tweede prijs ging naar Nadine van de Kraats met haar foto van het ‘visgat’ achter de papierfabriek in Renkum na een hevige onweersbui. Michiel van Druten ontving voor zijn foto, genomen in de Oosterbeekse Uiterwaarden, de derde prijs. Naast in ieder geval dus éénjarige roem, ontvingen de winnaars ook een afdruk van hun foto en een cadeaukaart. Burgemeester Agnes Schaap reikte de prijzen dinsdag uit in het gemeentehuis.
Voor de nieuwe gemeentegids van Renkum werd afgelopen zomer een fotowedstrijd uitgeschreven. Inwoners uit de gemeente konden foto’s insturen van hun favoriete en herkenbare plekjes in de omgeving. Naast de drie prijswinnende foto’s zijn nog tien andere inzendingen gebruikt voor de nieuwe gemeentegids.