Nieuws

Notoire 'portiertrekker' opgepakt na diefstal uit auto

De politie heeft dinsdag een man aangehouden op verdenking van diefstal uit een auto in Elst. Het zou gaan om dezelfde man die de afgelopen maanden regelmatig aan portieren van geparkeerde auto's trok. © Pixabay
ELST - De politie heeft dinsdag een man aangehouden op verdenking van diefstal uit een auto in Elst. Het zou gaan om dezelfde man die de afgelopen maanden regelmatig aan portieren van geparkeerde auto's trok.
Bewoners van het Westeraam in Elst zagen de man regelmatig op de fiets door de wijk gaan en aan deuren van geparkeerde auto's zitten. Dat is niet strafbaar, waardoor de politie naar eigen zeggen niets kon met het 'onderbuikgevoel' dat er iets niet helemaal pluis was.

Ingesloten voor onderzoek

'Bijzonder frustrerend natuurlijk, want we weten allemaal dat deze man niet uit was op het geven van een preventie-advies voor onafgesloten auto’s', schrijft de politie Overbetuwe op Facebook.
Maandag deed een inwoonster aangifte van diefstal uit haar auto, die geparkeerd stond aan het Westeraam. Het onderzoek leidde de politie naar de 'portiertrekker'. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!