Nieuws

Tiel geeft gehoor aan klachten over vuurwerkoverlast

De gemeente Tiel wil overlast van vuurwerk aanpakken. Daarom kunnen inwoners van de gemeente een melding maken als zij overlast ervaren. Dit kan gedaan worden via mail en de laatste dagen van het jaar ook via een speciaal telefoonnummer. Vanaf 1 december kunnen inwoners overlast door vuurwerk al melden door een e-mail te sturen aan vuurwerkoverlast@tiel.nl. Handhavers gaan er vervolgens mee aan de slag.
TIEL - De gemeente Tiel wil overlast van vuurwerk aanpakken. Daarom kunnen inwoners van de gemeente een melding maken als zij overlast ervaren. Dit kan gedaan worden via mail en de laatste dagen van het jaar ook via een speciaal telefoonnummer. Vanaf 1 december kunnen inwoners overlast door vuurwerk al melden door een e-mail te sturen aan vuurwerkoverlast@tiel.nl. Handhavers gaan er vervolgens mee aan de slag.
De gemeente kiest niet voor een totaal verbod op vuurwerk of vuurwerkvrije zones. Door de beperkte capaciteit van de politie is het niet mogelijk om hierop te handhaven. De maximale inzet van handhavers van Avri moet de overlast van vuurwerk, op het moment dat het nog niet mag worden afgestoken, in ieder geval beperken, zo is de gedachte. Burgemeester Beenakker: “Het meldpunt helpt niet alleen bij het bestrijden van overlast. Het geeft ook inzicht in hoeveel overlast inwoners ervaren en op welke plekken. En dat is nuttig om de aanpak voor volgend jaar te bepalen.”