Nieuws

Bioscoop of debatcentrum? Eisen aan toekomst historische universiteitsaula

De aula in Wageningen.
Wageningse ondernemers stellen eisen aan de verbouwing van de historische universiteitsaula in het centrum van de stad. Ze willen 'een rendabel initiatief' dat voor bedrijvigheid zorgt en waarbij Hotel De Wereld als boegbeeld van Wageningen behouden blijft. © Google Streetview
WAGENINGEN - Wageningse ondernemers stellen eisen aan de verbouwing van de historische universiteitsaula in het centrum van de stad. Ze willen 'een rendabel initiatief' dat voor bedrijvigheid zorgt en waarbij Hotel De Wereld als boegbeeld van Wageningen behouden blijft.
Ook willen ondernemers meer grip op de plannen. Ze willen betrokken worden bij de uitwerking ervan. Dat schrijft ondernemersvereniging WOC in een brief aan het gemeentebestuur.

Bioscoop of debatcentrum?

De Wageningen Universiteit (WUR) doet de historische aula binnenkort van de hand. Ontwikkelaars willen er een bioscoop of debatcentrum van maken. 1 december wordt een keus gemaakt, daarna worden de plannen verder uitgewerkt.

Politieke roep om samenwerking

Niet alleen bij de ondernemers, maar ook bij de Wageningse politiek is een roep om samenwerking bij uitwerken van die plannen. 
De gemeenteraad wil dat de WUR met inwoners van de stad en ondernemers samenwerkt, zodat de uiteindelijke plannen voor de nieuwe aula straks breed gedragen worden. Een motie met die strekking werd gisteravond raadsbreed aangenomen. 

Veel herinneringen

De aula aan de Generaal Foulkesweg in Wageningen is een gebouw met veel herinneringen. Talloze studenten ontvingen hier door de jaren heen hun diploma's van de Wageningen Universiteit.
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.