Nieuws

De Graafschap lijdt eerste nederlaag van seizoen bij laagvlieger

De Graafschap heeft maandagavond de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Op het kunstgras in Wijdewormer verloren de Superboeren verrassend met 2-1 van laagvlieger Jong AZ. © Omroep Gelderland
WIJDEWORMER - De Graafschap heeft maandagavond de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Op het kunstgras in Wijdewormer verloren de Superboeren verrassend met 2-1 van laagvlieger Jong AZ.
Tekst gaat verder na de video:
Zonder de geblesseerde Ted van de Pavert schoten de Doetinchemmers uit de startblokken. Na kansen voor Javier Vet, Ralf Seuntjens en Branco van den Boomen, brak Seuntjes na 12 minuten de ban. De spits tikte een lage voorzet van rechtsback Leeroy Owusu binnen.
De tekst gaat verder na de foto:
Ralf Seuntjes viert de 0-1.
Ook met de voorsprong op zak bleef De Graafschap aanvallen op het sfeerloze trainingscomplex van AZ. De thuisploeg kroop pas na een half uur uit zijn schulp, maar tot grote kansen leidde dat niet direct.

Verrassende achterstand

'Goed starten', riep trainer Mike Snoei toen De Graafschap uit de kleedkamer kwam voor de tweede helft. Maar het was Jong AZ dat vijf minuten na rust op gelijke hoogte kwam door een doelpunt van Zakaria Aboukhlal. Niet veel later kwamen de Superboeren zelfs op een verrassende achterstand, door opnieuw een doelpunt van Aboukhlal.
Doordat nu De Graafschap op jacht ging naar de gelijkmaker, golfde het spel op en neer. Seuntjens en de net ingevallen Stef Nijland verzuimden een doelpunt te maken, maar ook Jong AZ liet grote kansen onbenut. Een paar mooie reddingen van Hidde Jurjus bleken echter niets waard, doordat De Graafschap in de slotfase niet meer gevaarlijk kon worden. Het bleef bij 2-1.
Door de nederlaag staat Cambuur Leeuwarden nu alleen aan kop in de eerste divisie. De Graafschap heeft drie punten minder dan zijn grootste concurrent voor het kampioenschap.