Nieuws

Boeren weer in actie: trekkers langs snelwegen

Trekkers op de carpoolplaats bij Varsseveld.
Boeren parkeerden hun trekkers maandagmiddag langs opritten van snelwegen. Ze protesteerden zo tegen het stikstofbeleid en proberen druk uit te oefenen op de minister. © Persbureau Heitink
VARSSEVELD - Boeren parkeerden hun trekkers maandagmiddag langs opritten van snelwegen. Ze protesteerden zo tegen het stikstofbeleid en proberen druk uit te oefenen op de minister.
De oproep om zo actie te voeren kwam van Actiegroep Farmers Defence Force (FDF). In de middag was er een gesprek met minister Schouten over het alternatieve stikstofplan van het zogenoemde Landbouw Collectief. De actie moest druk achter dat gesprek zetten.
Voorzitter Mark van den Oever plaatste vrijdagavond een oproep op de Facebookpagina van FDF. In dat bericht werd boeren gevraagd 'spierballen te tonen', als waarschuwing en steun tijdens de onderhandelingen van maandag.
Trekkers langs de A1.
Boeren parkeerden hun trekkers maandagmiddag langs opritten van snelwegen. Ze protesteerden zo tegen het stikstofbeleid en proberen druk uit te oefenen op de minister. © Rens Hulman / News United

Trekkers langs de weg

Boeren parkeerden hun trekkers aan het begin van maandagmiddag onder meer langs de A1, A15, A18 en A28. Ook op de oprit van de A348 richting Arnhem bij Ellecom stonden tractoren in de berm.
Trekkers verzamelen zich langs A18
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!