Nieuws

'Met de rolstoel onder de douche? Dat kan niet'

Het multifunctioneel centrum (mfc) Doelum in Renkum is erg goed voor mindervaliden. Toch ontbreekt er iets, merkte deskundige Jan Troost. © Omroep Gelderland
RENKUM - Het multifunctioneel centrum (mfc) Doelum in Renkum is erg goed voor mindervaliden. Toch ontbreekt er iets, merkte deskundige Jan Troost.
Voor het programma Dorpshuis Van Het Jaar van Omroep Gelderland test Troost de genomineerde dorpshuizen op toegankelijkheid. Het gebouw van MFC Doelum is vrij nieuw, waardoor er goed is nagedacht over de toegankelijkheid.
Vlak na de binnenkomst heeft Troost al een puntje van kritiek: de lage kapstok is niet altijd beschikbaar.
De tekst gaat verder onder de video.
Renkum dorpshuis goed toegankelijk voor mindervaliden, maar douche ontbreekt - Dorpshuis Van Het Jaar
Het centrum heeft ook een zwembad, waar ook een lift aanwezig is. 'We hebben op zaterdag een club van mensen met rolstoelen of andere beperkingen die in het bad komen zwemmen', legt de beheerder van het centrum uit.
Troost is ook tevreden met de lift en het mindervalidentoilet. Echter in de kleedkamer gaat het mis. Een aangepaste doucheruimte is er niet. 'Je kan niet met een rolstoel onder de douche', zegt Troost.
Al met al is hij erg tevreden. 'Het is een prachtig gebouw. Je merkt dat ze het internationale toegankelijkheidssymbool goed hebben doorgevoerd, van kelder tot de bovenste verdieping', is de conclusie van Troost. 'Het zijn een paar kleine dingen die beter kunnen.'
Het uiteindelijke oordeel van Jan Troost volgt in de finale.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!