Nieuws

Supersnelle ramkraak op tankstation, busje uitgebrand teruggevonden

Het Esso-tankstation in Beneden-Leeuwen was in de nacht van zondag op maandag doelwit van een spectaculaire inbraak. De daders gingen er na de ramkraak vandoor met een kluis. © Politie Wijchen & Heumen Instagram
BENEDEN-LEEUWEN - Het Esso-tankstation in Beneden-Leeuwen was in de nacht van zondag op maandag doelwit van een spectaculaire inbraak. De daders gingen er na de ramkraak vandoor met een kluis.
De politie Wijchen en Heumen meldt op Instagram dat de kraak rond half één werd gemeld. De politie kreeg een inbraakalarm bij het tankstation van Esso in Beneden-Leeuwen. Bij aankomst bleek de toegangsdeur volledig ontzet.

Binnen een minuut er in en er uit

Andere agenten zagen een voertuig rijden. Toen ze dat controleerden, bleek de kluis die bij de inbraak was buitgemaakt achterin te liggen. Drie verdachten werden aangehouden en ingesloten voor verhoor. Het gaat om twee Nijmegenaren van 57 en 33 jaar en een 31-jarige man uit Beuningen. Het voertuig is in beslag genomen.
Volgens de bedrijfsleider duurde de inbraak 58 seconden: 'Dat is te zien op de camerabeelden.' Hij meldt dat de rommel direct is opgeruimd en dat het tankstation maandag gewoon geopend is.
Rond 5 uur werd een uitgebrand voertuig langs de weg gezien in Appeltern. Het bleek een witte bestelbus te zijn die is gebruikt bij de ramkraak, eerder die nacht.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!