Nieuws

Dit is het lekkerste bokbier van het oosten

Winnaar Marijn Kroon van Davo tussen de presentatoren.
Het beste bokbier van Oost-Nederland wordt gebrouwen door Davo uit Deventer. De brouwerij, met een proeflokaal in Arnhem, ging er met de titel Beste Bok van het Oosten vandoor. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Het beste bokbier van Oost-Nederland wordt gebrouwen door Davo uit Deventer. De brouwerij, met een proeflokaal in Arnhem, ging er met de titel Beste Bok van het Oosten vandoor.
De wedstrijd was uitgeschreven door Omroep Gelderland en RTV Oost, die dit najaar samen op zoek gingen naar het beste bokbier uit de regio.
Tekst gaat verder onder de video.
Dit is het lekkerste bokbier van het oosten
Davo Bier won met zijn Davo Weizenbock de eretitel. Het biertje werd onder meer beoordeeld op smaak, kleur en afdronk door een deskundige jury.

Eigen bokbiertje

Ook presentator Lisanne Halleriet van Omroep Gelderland en haar collega Bert Eeftink van RTV Oost gingen de strijd met elkaar aan: zij leerden hun eigen bokbiertje maken. Zo hoopten ze tips en tricks te ontfutselen aan de brouwers en andere deskundigen. Lisanne maakte haar eigen 'Misboksel' en Berts biertje werd 'Bokkige Batse' gedoopt. 
Ook die biertjes werden gekeurd door de kenners. Bert Eeftink heeft de strijd gewonnen.

Oudejaarsavond

De regionale omroepen werkten op ‘biergebied’ al eerder samen. Dat was in 2015, toen Omroep Gelderland en RTV Oost in de Bier Battle op zoek gingen naar de grootste bierkenners van het oosten. Dit keer was de zoektocht dus gericht op het beste en lekkerste bokbier.
De finale van de Beste Bok van het Oosten is te zien op Oudejaarsavond om 16.00 uur op TV Gelderland. Vanaf 17.20 uur wordt de finale om en om in twee delen uitgezonden (ieder uur herhaald).
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!