De Belofte

D66 en PvdA: 'Winkels Ede mogen open met Kerst'

D66 en PvdA Ede willen winkeliers de mogelijkheid geven met Kerst open te zijn. Nu moeten ondernemers op kerstavond en Eerste Kerstdag hun winkels nog verplicht dicht houden.
EDE - D66 en PvdA Ede willen winkeliers de mogelijkheid geven met Kerst open te zijn. Nu moeten ondernemers op kerstavond en Eerste Kerstdag hun winkels nog verplicht dicht houden.
De partijen vinden die verplichte sluiting achterhaald. 'Ondernemers en winkelend publiek kunnen heel goed zelf bepalen of ze open willen en of ze willen winkelen', zegt Harry van Huijstee (PvdA).

Verse kerststol

Er zijn goede redenen te bedenken om met Kerst de deuren te openen, meent Stephan Neijenhuis (D66). Als voorbeelden noemt hij een bakker die een verse kerststol wil aanbieden en een slager die het verste vlees voor de kerstgourmet wil kunnen leveren.

12 december stemming

De partijen hebben een initiatiefvoorstel ingediend om de verplichte sluiting van winkels met Kerst te schrappen. 12 december stemt de gemeenteraad er over. Of een meerderheid akkoord gaat, is nog maar zeer de vraag. De christelijke partijen zijn het grootst in Ede. 
Overigens gaat het niet alleen om winkelen met Kerst. PvdA en D66 willen dat de winkels in de kern van Ede ook 's avonds met Goede Vrijdag, de vrijdag voor Pasen, open mogen zijn. 
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.