Nieuws

Mogelijk resten gevonden van verdwenen hond Sacha

Hond Sacha.
In juli verdween de Winterswijkse hond Sacha 'onder vreemde omstandigheden’. Sindsdien doet de politie onderzoek. Er zijn inmiddels dierlijke resten opgegraven in een bos, meldt wijkagent Willem Saris vrijdagavond. Hier wordt DNA-onderzoek op gedaan. © Twitter Willem Saris
WINTERSWIJK - In juli verdween de Winterswijkse hond Sacha 'onder vreemde omstandigheden’. Sindsdien doet de politie onderzoek. Er zijn inmiddels dierlijke resten opgegraven in een bos, meldt wijkagent Willem Saris vrijdagavond. Hier wordt DNA-onderzoek op gedaan.
Op 19 juli verdween de hond. De politie besloot een onderzoek te starten, omdat er mogelijk sprake is van een misdrijf. Er werden die avond knallen gehoord, gevolgd door gejank. Daar werd uit opgemaakt dat de hond mogelijk is neergeschoten.

Getuigen en sporenonderzoek

De baasjes van Sacha deden aangifte. Zij en andere getuigen zijn gehoord en er werd sporenonderzoek gedaan. Dat gaf voldoende aanknopingspunten. Mogelijk is het stoffelijk overschot van het dier nu dus gevonden. Het DNA-onderzoek moet daar uitsluitsel over geven.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!