Nieuws

Meisje (12) al ruim een week vermist, moeder aangehouden in Voorthuizen

Al een week is de politie op zoek naar een meisje van 12 jaar. Haar moeder is deze week aangehouden in Voorthuizen. © Omroep Gelderland
VOORTHUIZEN - Al een week is de politie op zoek naar een meisje van 12 jaar. Haar moeder is deze week aangehouden in Voorthuizen.
Het meisje zou eerder deze maand uit huis worden geplaatst door Jeugdbescherming. 
Ze bleek echter samen met haar moeder uit haar woonplaats Gouda te zijn vertrokken. De moeder werd vorige week vrijdag, na een zoektocht, aangetroffen en aangehouden in Voorthuizen. Van haar dochter is geen enkel spoor. 

Moeder en stiefvader zitten vast

De stiefvader werd vorige week woensdag al in Gouda aangehouden, toen bleek dat moeder en dochter niet in de woning aanwezig waren. Hij en de moeder zitten nu vast voor 'onttrekking aan het gezag van Jeugdbescherming'. 
De politie denkt dat het kind onderdak krijgt van mensen die willen voorkomen dat zij onder de hoede van Jeugdbescherming komt. Er zijn bij de politie grote zorgen over haar welzijn. Daarom wordt gevraagd extra naar het meisje uit te kijken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!