Nieuws

Chauffeur parkeert oplegger uurtje op rotonde na pech

Hij stond er vrijdagochtend ineens: een oplegger van een transportbedrijf blokkeerde de weg bij een rotonde op de Hoofdstraat in Kilder (gemeente Montferland). De chauffeur had pech gekregen en besloot zijn oplegger even neer te zetten, terwijl hij zelf een onderdeel ging halen. © Fons Bouwmeister/Politie Hengelo
KILDER - Hij stond er vrijdagochtend ineens: een oplegger van een transportbedrijf blokkeerde de weg bij een rotonde op de Hoofdstraat in Kilder (gemeente Montferland). De chauffeur had pech gekregen en besloot zijn oplegger even neer te zetten, terwijl hij zelf een onderdeel ging halen.
De oplegger hinderde het verkeer echter dusdanig, dat auto's er via de berm langs moesten. De politie werd ingeschakeld en probeerde uit te vinden wie de oplegger daar had achtergelaten.
Na bijna een uur keerde de chauffeur terug, met de uitleg dat hij pech had gekregen. Hij dacht de oplegger wel even achter te kunnen laten, terwijl hij zelf een onderdeel ging halen om zijn rit te vervolgen.
'Maar dat kan natuurlijk niet', zegt wijkagent Fons Bouwmeister. 'Het is geen parkeerplek, we hebben het hier over een drukke rotonde op de openbare weg.'
Agenten hebben de chauffeur 'een passende straf' gegeven. Welke dat is, laat de politie in het midden. Ook is de werkgever in kennis gesteld. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!