Nieuws

Winterswijk is het niet maar gedraagt zich als Regenbooggemeente

Gemeentekantoor Winterswijk.
De officiële status ontbreekt, maar Winterswijk wil zich gedragen als een zogenoemde Regenbooggemeente. De acceptatie van LHBTI'ers maakt een wezenlijk onderdeel uit van een inclusieve samenleving, waar in het coalitieprogramma Winterswijk Wint naar wordt gestreefd. © Omroep Gelderland
WINTERSWIJK - De officiële status ontbreekt, maar Winterswijk wil zich gedragen als een zogenoemde Regenbooggemeente. De acceptatie van LHBTI'ers maakt een wezenlijk onderdeel uit van een inclusieve samenleving, waar in het coalitieprogramma Winterswijk Wint naar wordt gestreefd.
De PvdA diende dit jaar een motie in voor de acceptatie van LHBTI'ers (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en mensen met een intersekse conditie) in de Winterswijkse samenleving en die motie werd omarmd door de gemeenteraad. Het college gaat het besluit nu officieel vastleggen.
Dat betekent niet dat Winterswijk daarmee automatisch een Regenbooggemeente is. 'We waren te laat om ons voor het project Regenboogsteden aan te melden', zegt wethouder Elvira Schepers. 'We horen niet bij de vijftien grote gemeenten, want dan het ook gekund. Maar hoewel we ons niet kunnen aansluiten, gedragen we ons wel als een Regenbooggemeente en dragen dat ook uit.'
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!