Nieuws

Annemiek van Vleuten weer wielrenster van het jaar

Annemiek van Vleuten heeft voor de tweede keer in haar loopbaan de Keetie van Oosten-Hage Bokaal gewonnen, de prijs voor de wielrenster van het jaar in Nederland. © ANP
DEN BOSCH - Annemiek van Vleuten heeft voor de tweede keer in haar loopbaan de Keetie van Oosten-Hage Bokaal gewonnen, de prijs voor de wielrenster van het jaar in Nederland.
De 37-jarige Wageningse werd eind september op indrukwekkende wijze wereldkampioen op de weg. Daarnaast won ze onder meer de klassieker Luik-Bastenaken-Luik en de Giro Rosa. 
Van Vleuten kreeg de prijs woensdag uit handen van minister van Financiën Wopke Hoekstra. Ze had concurrentie van onder anderen Marianne Vos, Anna van der Breggen en Kirsten Wild.

Kniebreuk

De Wageningse verbaasde al in het vroege voorjaar door - net hersteld van een bij de WK van 2018 opgelopen kniebreuk - meteen de hoog aangeschreven koers Strade Bianche te winnen.
Na tweede plaatsen in de Ronde van Vlaanderen, Amstel Gold Race en Waalse Pijl sloot ze haar voorjaar af met de zege in Luik.
In 2017 werd Van Vleuten ook al uitgeroepen tot wielrenster van het jaar in Nederland.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!