Nieuws

Gemeente Renkum wil speciale lintjes voor kinderen

Burgemeester Agnes Schaap (rechts) met kinderburgemeester Remi Bakker.
De Renkumse burgemeester Agnes Schaap werkt samen met kinderburgemeester Remi Bakker aan een voorstel voor speciale kinderlintjes. Vanaf volgend jaar wil de gemeente elk jaar op 20 november op deze manier kinderen en jongeren in het zonnetje zetten. © RTV Arnhem
RENKUM - De Renkumse burgemeester Agnes Schaap werkt samen met kinderburgemeester Remi Bakker aan een voorstel voor speciale kinderlintjes. Vanaf volgend jaar wil de gemeente elk jaar op 20 november op deze manier kinderen en jongeren in het zonnetje zetten.
Het is namelijk deze dag de Internationale dag voor de Rechten van het Kind. 'Veel kinderen en jongeren doen goede dingen. Zij zetten zich bijvoorbeeld in voor anderen of doen iets voor een goed doel. Zij zijn een voorbeeld voor anderen en mogen best eens in de schijnwerpers staan', laat de gemeente Renkum weten.
Gemeente Renkum zegt dat het belangrijk is dat kinderen de kans krijgen om mee te denken en te praten over dingen die voor hen van belang zijn. Daarom heeft de gemeente sinds mei van dit jaar ook een kinderburgemeester aangesteld.