Nieuws

Bewoners Batenburg moeten zichzelf kunnen redden bij brand

De gemeente Wijchen gaat samen met de brandweer woningchecks uitvoeren in Batenburg. De brandweer moet bij een brand binnen acht minuten op locatie zijn, maar in Batenburg lukt dat niet. De minimale aanrijtijd ligt er op achttien minuten. © Omroep Gelderland
BATENBURG - De gemeente Wijchen gaat samen met de brandweer woningchecks uitvoeren in Batenburg. De brandweer moet bij een brand binnen acht minuten op locatie zijn, maar in Batenburg lukt dat niet. De minimale aanrijtijd ligt er op achttien minuten.
'Medewerkers van de brandweer Gelderland-Zuid kijken samen met bewoners naar de brandveiligheid in hun woning', schrijft de gemeente. Duidelijk moet worden hoe brandveilig een woning is en wat eraan gedaan kan worden om een woning nóg brandveiliger te maken. 

Drie kazernes in omgeving

De dichtstbijzijnde kazernes zijn in Wijchen, Druten en het Brabantse Ravenstein. Vanuit geen van die kazernes is het mogelijk om sneller in Batenburg te zijn. Er wordt daarom al langer gekeken naar compensatie voor de inwoners. De woningchecks zijn daar nu een onderdeel van.
'We willen de zelfredzaamheid en bewustwording rondom brandveiligheid vergroten', benadrukt Wijchen. Op twee zaterdagen gaan brandweerlieden langs bij inwoners die zich aanmelden voor de speciale check. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!