Nieuws

Politie krijgt zeven tips na fatale aanrijding Arnhem

De politie onderzoekt een 'scenario van opzet' bij de aanrijding van een 78-jarige Arnhemmer op dinsdag 5 november. De man raakte ernstig gewond en overleed negen dagen later in het ziekenhuis. © Persbureau Heitink
ARNHEM - De politie onderzoekt een 'scenario van opzet' bij de aanrijding van een 78-jarige Arnhemmer op dinsdag 5 november. De man raakte ernstig gewond en overleed negen dagen later in het ziekenhuis.
De dader is nog spoorloos. Daarom besteedde Opsporing Verzocht dinsdag aandacht aan de zaak. Na die uitzending waren er woensdagochtend zeven tips over de zaak binnengekomen.
De Arnhemmer werd op de splitsing van de Lisztstraat en Mahlerstraat geraakt door een champagne- of koperkleurige auto van het formaat SUV of stationwagen. De auto kwam achteruit aangereden en raakte de man. De bestuurder stopte even, maar reed daarna met gierende banden weg.

Geen sprake van ongeval?

In de uitzending van Opsporing Verzocht deed de politie een getuigenoproep. Vooral mensen die de auto mogelijk hebben gezien, krijgen het verzoek zich te melden bij de politie. In de uitzending bleek dus ook dat politie de mogelijkheid bekijkt dat er geen sprake was van een ongeval, maar van een gerichte actie tegen de Arnhemmer.
Getuigen of mensen met informatie kunnen bellen met de opsporingstiplijn op 0800-6070.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!