Nieuws

Dreiging Nijmegen: arrestatieteam gearriveerd

Een arrestatieteam is dinsdagavond in het centrum van Nijmegen gearriveerd vanwege een dreigende man. Die geeft aan mensen neer te gaan schieten. © Jordi Deckert
NIJMEGEN - Een arrestatieteam is dinsdagavond in het centrum van Nijmegen gearriveerd vanwege een dreigende man. Die geeft aan mensen neer te gaan schieten.
Het zou gaan om een patiënt van de locatie Achter de Bank van Woonzorgnet in Nijmegen. 'Daar lijkt het wel op', stelt een politiewoordvoerder. Inmiddels is ook een bemiddelaar ter plaatse om op de man in te praten. Achter de Bank helpt mensen met psychiatrische problemen en autisme.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Dreiging Nijmegen: verdachte aangehouden

'Veiligheid niet gegarandeerd'

De man heeft zich verschanst in een pand aan de Hertogstraat in het centrum van Nijmegen. Medebewoners en begeleiders staan op straat. Zij willen niets zeggen tegen een verslaggever van Omroep Gelderland.
Een Buitengewoon Opsporings Ambtenaar (BOA) zei tegen hem: 'We zijn op zoek naar iemand met een vuurwapen.' Vervolgens werd de verslaggever door de politie te verstaan gegeven dat hij een beetje dekking moest zoeken achter een boom, omdat anders zijn veiligheid niet kon worden gegarandeerd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!