Nieuws

'Man met vuurwapen in hartje Nijmegen, politie zet omgeving ruim af'

NIJMEGEN - Een man dreigt dinsdagmiddag mensen neer te schieten in Nijmegen. Dat meldt de politie. Hij heeft zich verschanst in een kantoorpand in de Hertogstraat en heeft mogelijk een wapen bij zich.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Dreiging Nijmegen: verdachte aangehouden
Agenten dragen kogelwerende vesten en er is ondersteuning gevraagd van bijzondere diensten, zo laat de politiewoordvoerder weten. Zo is er een bemiddelaar opgeroepen om op de man in te praten. Ook is een arrestatieteam gearriveerd.
Het publiek wordt op ruime afstand gehouden. De politie heeft de omgeving 'ruim afgezet', aldus de woordvoerder. Dat houdt in tot aan de Singel.

Psychiatrische patiënt

Het zou gaan om een psychiatrische patiënt uit een locatie van Woonzorgnet. 'Daar lijkt het wel op', stelt de politiewoordvoerder.
Volgens een verslaggever ter plaatse is er sprake van een 'zenuwachtige situatie' en zouden medepatiënten op straat staan. Zij willen niets zeggen.
De eigenaar van een wijnhandel aan de Hertogstraat vertelde dat hem is gevraagd de deur op slot te doen en dat hij niet naar buiten mag.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!