Nieuws

Provincie komt kijken naar situatie 'Slimme Weg' Achterhoek

De provincie Gelderland bekijkt vanmiddag de Nettelhorsterweg (N825) tussen Borculo en Lochem. De weg is te smal en er gebeuren regelmatig ongelukken. Daarom zijn er maatregelen bedacht om de weg aan te passen. © Omroep Gelderland
GEESTEREN - De provincie Gelderland bekijkt vanmiddag de Nettelhorsterweg (N825) tussen Borculo en Lochem. De weg is te smal en er gebeuren regelmatig ongelukken. Daarom zijn er maatregelen bedacht om de weg aan te passen.
Twaalf mensen hebben een zienswijze ingediend en tijdens een zogeheten hoorzitting bekijken leden van Provinciale Staten vanmiddag de situatie. 

Belangrijke verbindingsweg

De weg wordt verbreed en deels verlegd. Er wordt een nieuwe weg aangelegd tussen de Goorseweg en de Nettelhorsterlaak. De oude weg wordt dan een fietspad.
Daarnaast worden een bocht aangepast en worden inritten en zijwegen aangepast. Ook komt er meer groen langs de weg. De weg vormt een belangrijke verkeersader tussen de N18 en de A1 en kan op dit moment het verkeer niet goed aan omdat de weg te smal is. 

Slimme weg

De weg is een soort van proeflab. Een initiatiefgroep heeft de afgelopen tijd gekeken hoe de weg 'slim' kan zijn. Dat betekent dat er gekeken is naar duurzame energie, kringloopeconomie en een mooi landschap. Er zijn plannen gemaakt om fijnstof en geluid op te vangen. 

Werkzaamheden starten in 2020

Volgende week donderdag kunnen belangstellenden de plannen bekijken tijdens een inloopbijeenkomst. Op 11 december nemen Provinciale Staten een besluit over de plannen. Als het licht op groen wordt gezet starten de werkzaamheden in 2020.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!