Nieuws

Bewoner maakt einde aan inbraakreeks in Aalten

Aalten is maandag opgeschrikt door een reeks inbraken. De daders sloegen op de vlucht toen ze bij de vijfde woning werden betrapt door een van de bewoners. © archief Pxhere
AALTEN - Aalten is maandag opgeschrikt door een reeks inbraken. De daders sloegen op de vlucht toen ze bij de vijfde woning werden betrapt door een van de bewoners.
De inbraken vonden plaats op het Goudenregenplein, Hoge Veld en de Varsseveldsestraatweg, waarschijnlijk tussen 08.45 en 21.15 uur. De daders kwamen de woningen binnen door een raam te forceren. 
Wat er exact is buitgemaakt, is nog niet bekend. 'Ze waren kennelijk op zoek naar kleine kostbare zaken, zoals sieraden', schrijft de plaatselijke politie op Facebook.

Doffe knal

Aan de Varsseveldsestraatweg hoorden de bewoners rond 21.10 uur een doffe knal. Toen een van hen daarna de gordijnen opende, stond hij oog in oog met een inbreker. Verderop zag de man een tweede dader staan.
Beide inbrekers schrokken bij het zien van de bewoner en namen de benen richting de Ringweg. Het gaat om twee mannen van tussen de 16 en 26 jaar oud. Beiden droegen donkere kleding.
De politie verricht sporenonderzoek en buurtonderzoek. Ze hoopt op tips.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!