Nieuws

Leefsamen Achterhoek tweede bij Europese prijs

Het project ‘Leefsamen Achterhoek’ heeft de tweede plek behaald bij de European Fire Safety Award 2019. Het initiatief van de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland (VNOG) met Achterhoekse gemeenten heeft als doel om mensen langer thuis te laten wonen. © Gemeente Bronckhorst
ULFT - Het project ‘Leefsamen Achterhoek’ heeft de tweede plek behaald bij de European Fire Safety Award 2019. Het initiatief van de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland (VNOG) met Achterhoekse gemeenten heeft als doel om mensen langer thuis te laten wonen.
'De jury waardeert het Achterhoekse initiatief omdat het de samenhang in de maatschappij stimuleert', zo laat de VNOG weten over de uitreiking die maandag plaatsvond. Duizenden huizen in de regio zijn binnen het project ‘Leefsamen Achterhoek’ uitgerust met slimme sensoren. Deze alarmeren het sociale netwerk bij een noodgeval, zoals een brand. Hierdoor is het mogelijk om langer thuis te blijven wonen.
Het is de eerste keer dat de European Fire Safety Award werd uitgereikt. Doel is om projecten die gericht zijn op brandveiligheid onder de aandacht te brengen. Winnaar van de prijs werd het Deense initiatief Firefighters Plus.

Zie ook: